Blog

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/e/b/mwwoonid.nl/httpd.www/wp-content/plugins/feed-them-social/feeds/facebook/class-fts-facebook-feed.php on line 264 Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/e/b/mwwoonid.nl/httpd.www/wp-content/plugins/feed-them-social/feeds/facebook/class-fts-facebook-feed.php on line 264

Rouwarbeid

Het valt me niet mee om na het overlijden van onze oudste zoon Joep de draad weer op te pakken. En toch heb ik alweer een aantal opdrachten tot een succesvol eind weten te brengen. Blijkbaar gaat het leven ‘gewoon’ door.

Gelukkig werden ze me aangereikt in de zin van dat ik er geen acquisitie voor hoefde te plegen. Dat was heel fijn, want ik merk dat ik nog niet in staat ben om actief achter een nieuwe klus aan te gaan. Aan de andere kant heb ik gemerkt dat, als ik aan het werk ben, ik er ook weer energie van krijg en het een goede afleiding voor me is.

Rouwen is hard werken, maar het zit mijn creativiteit niet in de weg: ‘Ik leer te spelen met de kaarten die ik heb’! 

Scroll naar beneden voor de laatste Facebook-Posts! 

Een veel gemaakte fout…

Veel mensen gaan naar een woonwinkel voor nieuw meubilair en kiezen dan (uit gemak?!) alle kasten en tafels uit een en dezelfde serie. Omdat het zo mooi (;)) bij elkaar past. Zó ontzettend jammer, want als er iets SAAI is, dan is het wel alle kasten en tafels uit dezelfde lijn neerzetten… Ik zeg: ‘Durf te variëren met materialen en kleuren’, dat maakt je interieur veel persoonlijker, kleurrijker en vooral minder saai.

Kom je er niet uit? Geen probleem, ik help je graag! 

Van binnen naar buiten ontwerpen

Heeft u plannen voor een verbouwing van uw huis of voor de bouw van een geheel nieuwe woning? Dan is het een goed idee om eerst al uw wensen voor het interieur uit te laten werken in een interieurplan. Dus eerst goed bedenken welke ruimtes u wenst, hoe groot en waar. Met dit plan kunt u vervolgens een architect vragen om hier een mooie buitenkant voor te ontwerpen. Van binnen naar buiten ontwerpen dus en niet andersom zoals meestal gebeurt. Consequentie daarvan is namelijk, dat de ruimtes niet voldoen aan uw woonwensen. Ze zijn net te krap of juist te ruim voor de bestemming of zijn niet goed gesitueerd en dat is heel jammer. Ik kijk graag samen met u naar uw wensen en/of eisen voor alle woonruimtes en maak hiervoor een interieurplan op maat.Feng Shui thuis en op het werk

Feng Shui betekent letterlijk ‘wind en water’. Feng Shui leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben en ook hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve.

Feng Shui gaat over de relatie tussen de mens en de leef- of werkomgeving en is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen. Alles wat de mens maakt is in wezen niet natuurlijk, maar kan wel met die natuur in harmonie gebracht worden.

Het doel van Feng Shui is om onze leef- of werkomgeving zo aan te passen dat een harmonieuze stroming van Qi (= levenskracht) gestimuleerd wordt. In de Chinese filosofie draait alles om harmonie en evenwicht tussen de tegengestelde, maar elkaar complementerende krachten yin en yang.

Als u dat zou willen, kan ik deze leer in een interieurplan meenemen. Op deze manier creëer ik meteen meer rust en balans in uw huis of werkomgeving.Wat is uw woonsmaak?

Tijdens de Lady Days Fair bij AM Badkamers & Keukens in Delden op 27 en 28 november 2015, waar ik ook een stand had ingericht, liet ik de bezoekers door middel van het plakken van een groene of oranje sticker aangeven wat zij persoonlijk een leuk interieur vinden èn waar ze zelf beslist niet voor zouden kiezen.

Ik had drie stijlborden gemaakt met de indeling ‘Landelijk/romantisch/klassiek’, Bohemian/kleurrijk/Ibiza’ en ‘Strak/industrieel/stoer’. Wat hier uit naar voren kwam was dat het eerste bord bijna evenveel groene als oranje stickers kreeg, nummer 2 vooral oranje stickers en het laatste bord vooral groene stickers.

IMG_0458

Interessant om te zien dat er toch een soort van verschuiving plaatsvindt. Dat wil zeggen, ik dacht altijd, dat de grootste groep mensen nog steeds voor een landelijk interieur kiest, maar voor de bezoekers van deze fair geldt dat niet. Zij kozen met name voor een rustig, basic, modern interieur, waar men nog zijn/haar eigen persoonlijke touch aan kan geven.

Het was bovendien een mooi middel om met elkaar in gesprek te raken en te horen of er nog woonwensen zijn (en of ik die mag helpen realiseren). Leuk en geslaagd!

LADY DAYS ACTIE

De bezoekers die ter plekke een afspraak met mij maakten voor een vrijblijvende kennismaking, kregen een leuke korting aangeboden in de vorm van een gratis kleuren- of lichtplan bij afname van een interieurplan. 

Zoveel woonstijlen…wat past bij mij?

Keuzes…het blijft lastig. Gelukkig hebben we tegenwoordig enorm veel keus op woongebied. Ik kom uit een gezin waar eiken kasten en tafels dè standaard waren; degelijk en oersterk! Tijden veranderen en dat is maar goed ook. Een interieur kun je nu helemaal naar eigen smaak en stijl inrichten. Dat is fijn, maar voor sommige mensen ook moeilijk, want zij hebben moeite met kiezen uit al dat moois. Ik kom dan ook regelmatig bij mensen thuis en zie dat ze van alles aangeschaft hebben, maar dat het allemaal ‘losse’ elementen zijn en er maar weinig verband of logica in het geheel zit. Een mix van stijlen kan leuk zijn, maar ook rommelig uitpakken als het niet in balans is. Ik help u graag het voor u perfecte plaatje te creëren!

Waar houdt u van?Huis eerder verkocht mèt interieurplan

Wat doe je als je huis na een aantal jaren in de verkoop te zijn geweest, onverkoopbaar lijkt? Je gaat je afvragen wat er mis is met je oude vertrouwde stulpje. Kijk er eens naar met de ogen van de woningzoekenden van nu. Als je bijvoorbeeld een keurige 2-onder-1 kap woning in een prima buurt te koop hebt, kun je je afvragen waarom het na zoveel bezichtigingen nog steeds niet gelukt is om die ene koper te vinden. Voldoet je interieur wel aan de eisen van deze tijd? Mensen zijn kritisch en gaan vergelijken. Als ze voor hetzelfde geld een huis kunnen kopen waar wel die nieuwe(-re) keuken of badkamer in zit die ze zo graag willen, is de keus snel gemaakt. Een overkapping in de tuin is ook een pré. Natuurlijk is persoonlijke smaak ook altijd een ding. Wat de een mooi vindt, vindt de ander lelijk. Maar dat is geen probleem, want meubilair, accessoires en kleuren zijn losse elementen in een huis die vervangbaar zijn. Alleen verstaat niet iedereen de kunst om door een bepaald interieur heen te kijken. En dan kom ik in beeld… Ik help u graag een nieuw plaatje voor uw huis te maken, waardoor potentiële kopers de mogelijkheden van uw huis weer zien. Zie onderstaand voorbeeld.

ACTIE: Heeft u een woning gekocht via makelaar Euverman & Nuyts in Haaksbergen of was u bezoeker tijdens de Lady Days Fair bij Morssink in Delden, dan krijgt u tijdelijk een GRATIS kleuren- of lichtplan bij afname van een Basis- of Totaalplan! Wees er snel bij, want deze aanbieding is slechts geldig t/m 31-12-2015.

IMG_0368 de bestaande situatie

Twee mogelijkheden voor een nieuwe situatie:

ontwerp 1ontwerp-2  2D ontwerp 1 - 3D    ontwerp 2 - 3D3D 

http://

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Schuiven naar boven

Pin It on Pinterest

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.